We maken niet alleen uw ramen schoon
maar bieden nog veel meer aan...

ONTMOSSING - AANTASTING VAN ALGEN EN MOS

Mos en algen kunnen een lelijk aangezicht geven aan uw woning of bedrijfspand. Bovendien kunnen ze ook schade veroorzaken aan uw dak of gevel. Daarom is het belangrijk om regelmatig een ontmossing uit te laten voeren. Bij Kristalhelder glazenwasser hebben wij veel ervaring met het ontmossen van woningen en bedrijfspanden.

Bij een ontmossing verwijderen wij op professionele wijze de mos- en algengroei van uw dak en gevel. Wij maken hierbij gebruik van milieuvriendelijke producten, waardoor de levensduur van uw dak en gevel niet wordt aangetast. Ook beschikken wij over de juiste apparatuur om veilig op uw dak te kunnen werken, zonder deze te beschadigen.

Een ontmossing kan niet alleen de uitstraling van uw woning of bedrijfspand verbeteren, maar kan ook schade voorkomen. Mos en algen kunnen namelijk zorgen voor vochtproblemen en lekkages, waardoor u uiteindelijk nog meer kosten kwijt bent aan reparaties. Door regelmatig uw dak en gevel te laten ontmossen, kunt u deze problemen voorkomen.

Naast de ontmossing van uw dak en gevel, kunnen wij ook andere oppervlakken zoals uw terras of oprit ontmossen. Hierdoor ziet uw hele woning of bedrijfspand er weer als nieuw uit.

Wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken en u te voorzien van een passend advies. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

GOED OM TE WETEN

  • Korstmos zit tot maximaal 1,55 mm diep en scheid een zuur af.
  • Door de tentakel structuur bestaat de kans op scalling bij vorst.
  • Afsluitende laag van algen zorgt voor lage verdamping en dus verstikking van de ondergrond.
  • Grotere kans op gladheid.
  • Uitstekend leefmilieu voor spinnen, mijten en andere insecten.

Werkwijze

Onze werkwijze voor de reiniging van algen en mos bestaat uit de volgende stappen:

  1. Voorinspectie: voordat we beginnen met de ontmossing, inspecteren we de ondergrond die moet worden behandeld. Hierdoor kunnen we vaststellen welke verhouding er aangemaakt moet worden.
  2. Voorbereiding: we brengen de ontmossing aan over het te behandelen ondergrond. Het product dat wij gebruiken is een speciaal reinigingsproduct ontwikkeld voor het reinigen van: (rieten) daken, muren, metselwerk, beton, natuursteen, (houten) terrassen en sierbestrating.
  3. Wachten: doordat het reinigingsproduct de ondergrond intrekt breekt het alle wortels en tentakels van het mos af waardoor het een aantal weken kan duren.
  4. Na-inspectie: indien nodig worden de laatste plekken waar zich nog algen en mos bevinden nog een keer ingespoten.
“Van het ontmossen van uw dak tot het impregneren van uw gevel: bij Kristal Helder glazenwasser zijn wij gespecialiseerd in complete reiniging. Ook voor het schoonmaken van uw ramen en kozijnen, hogedrukreiniging, reiniging van zonnepanelen, oplevering van bouw en het aanbrengen van coatings en impregneerlagen kunt u bij ons terecht.”

Werkgebied

Wij werken door de gehele Hoeksche Waard; Goidschalxoord, Goudswaard, ‘s-Gravendeel, Heinenoord, Klaaswaal, Maasdam, Mijnsheerenland, Mookhoek, Nieuw-Beijerland, Numansdorp, Oud-Beijerland, Piershil, Puttershoek, Strijen, Strijensas, Westmaas en Zuid-Beijerland en de buurtschappen Blaaksedijk, Bommelskous, Cillaarshoek, De Klem, De Wacht, Greup, Hitsertsekade, Keizersdijk, Kuipersveer, Maasdijk, Middelsluis, Nieuwendijk, Oosthoek, Oudendijk (bij Goudswaard), Oudendijk (bij Strijen), Oudesluis, Reedijk, Schenkeldijk (bij Mookhoek), Schenkeldijk (bij Zuid-Beijerland), Schuring, Sint Anthoniepolder, Steenplaats, Vuurbaken, Westdijk, Zinkweg, Zuidzijde, Zwanegat en Zwartsluisje en het eiland en de buurtschap Tiengemeten.

WILT U OOK UW WONING OF BEDRIJFSPAND LATEN ONTMOSSEN?

Door regelmatig uw dak en gevel te laten ontmossen, kunt u problemen als algen en mos voorkomen.

Neem dan contact op met Tygo de Keijser van Kristal Helder, via het contactformulier, mail, telefoon of Whatsapp

Scroll naar boven